Burak Çalışkan

587 Nolu Port

  • 7 sene önce, Burak Çalışkan tarafından yazılmıştır.
  • 587 Nolu Port için yorumlar kapalı
  • Hosting

587 Nolu Port İle Tam olarak ne değişiyor?
TTNET, aşağıda belirtilen Pilot bölgelerde, dinamik IP bloklarından SPAM yayan programların e-posta göndermek için kullandığı 25.portun e-posta gönderimini engelleyecektir. E-posta sağlayıcı firmaların ve müşterilerinin de bu değişiklikleri yapmaları gereken durumlar olacaktır. Bu konuda duyurularına 26 Mart 2009 tarihinde başlanacak, gerekli engellemelere 15 Nisan 2009 tarihinden itibaren aşamalı olarak başlanacaktır. Sivas ttnet-dinamik-1 78.163.96.1/19 ttnet-dinamik-2 78.162.192.1/21 ttnet-dinamik-3 78.167.244.1/22 ttnet-dinamik-4 78.169.24.1/22 Ordu ttnet-dinamik-1 78.167.1…

25. port yerine hangi port kullanılacak?
Bunun yerine artık kullanılacak port 587 dir. Bu portun özelliği kimlik doğrulamasını zorunlu tutmasıdır.
Neden böyle bir çalışmaya ihtiyaç duyuluyor?
Bir çok internet virüsü e-posta yoluyla güvenlikleri ihmal edilmiş bilgisayarlardan yayılmaktadır. Bu değişiklik bilgisayarınız üzerinden SPAM e-posta göndermek isteyen casus programların e-posta göndermelerini engelleyecektir.
Pilot çalışmadan hangi iller etkilenecek?
Pilot çalışmadan Aydın, Bayburt, Diyarbakır, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Sivas, Tokat, Trabzon’daki TTNET ADSL kullananan e-posta servisi müşterileri etkilenecektir.
Pilot Çalışma için belirlenen iller nasıl seçildi?
TTNET Açıklaması : Çalışmanın etkisinin büyüklüğünü yönetebilmek için ilk etapta üç büyük il seçilmedi. Çalışmanın sonuçlarını en iyi bir şekilde gözlemleyip raporlayabileceğimiz, çok parçalı olmayan, analiz etme konusunda bize en kolaylık sağlayacak IP bloklarının ait olduğu iller seçildi.

Türk Telekom 25.port bloklamayı hangi zaman aralığında yapacak?
Öncelikle bir pilot çalışma yapılacak ve 15 – 30 Nisan 2009 tarihleri arasında yaklaşık 250.000 IP aşamalı olarak bloklanacaktır.
Port değişikliğini bilgisayarımda nereden/nasıl yapabilirim?
Ayarlarınızı otomatik olarak değiştirmenizi sağlayacak bir script hazırlanmaktadır. İlgili script dosyasını adresimizde yer alan Yüklemeler alanından edinebileceksiniz Bu script’i kullanıcı olarak kendi bilgisayarınız üzerinde bir defalık çalıştırdığınız takdirde başka hiç bir işlem yapmanıza gerek kalmayacaktır. Şayet bu programın çalıştırılmasında sorun yaşarsanız; bilgi bankası içerisinde anlatımlı açıklamalar yer alacaktır.
Sadece Webmail arayünüzü kullanıyorum, bu beni de etkileyecek mi?
Sadece web tabanlı e-posta hizmeti alan/kullanan hiçbir müşterimiz sorun yaşamayacaktır.
Ben spam e-posta yollamadığım halde niçin port değiştirmem gereki…
SPAM E-posta çoğunlukla bilgisayarınıza bulaştırılan casus programlar aracılığı ile yapılmaktadır ve çoğunlukla bilgisayarınızdan SPAM yapıldığının farkında olmayabilirsiniz.
Port değişikliği için gerekli ayarları yapana kadar gelen e-posta…
Hayır, etkilenmeyecek.
Gönderemediğim ve outbox’ımda bekleyen mesajlar ayarları yapınca …
Gidecektir. Yeni ayarlarınız ile birlikte sunucumuz sizden gelecek istekleri kabul edeceği için sorun kalmayacaktır.
Peki SPAM nedir? Ve neden böyle bir uygulamaya ihtiyaç duyulmakta…
Internet üzerinde aynı mesajın yüksek sayıdaki kopyasının, bu tip bir mesajı alma talebinde bulunmamış kişilere, zorlayıcı nitelikte gönderilmesi SPAM (istenmeyen e-posta) olarak adlandırılır. SPAM sorunu dünyada internetin yaygın kullanılmaya başlaması ile birlikte ortaya çıkan bir sorundur. SPAM gönderimi kötü niyetli kişilerin bilinçli olarak kendi bilgisayarlarından yapılabildiği gibi, güvenliği sağlanmamış bilgisayarlara internet yoluyla botnet, worm gibi casus yazılımlar bulaştırılıp bu yazılımların bulaştırıldığı bilgisayarlar üzerinden de yapılabilmektedir. Casus yazılım bulaştı…
25 ila 587 Nolu Portlar Arasındaki Fark Nedir?
Her iki port da e-posta göndermek için kullanılmaktadır. Bugüne kadar özellikle DSL bağlatılarda 25 nolu portun kullanıma açık olması ve de bu portun kimlik doğrulamasını zorunlu tutmaması nedeniyle; istenmeyen e-posta gönderimi yapan kişiler OpenRelay buldukları her IP adresini kullanarak, kimi zaman sizin bile internet bağlantınızı (IP Adresinizi) kullanarak dışarıya gönderim yapabilemkteydiler. Şimdi 25 nolu portun erişiminin kapatılarak 587’nin alternatif olarak belirlenmesi ile kimlik doğrulaması zorunlu hale geldi ve de yasadışı veya izninizin dışı gönderimler engellenmiş oldular.