Burak Çalışkan

Bulut Sunucu ( Cloud Hosting ) Nasıl Çalışır

  • 7 sene önce, Burak Çalışkan tarafından yazılmıştır.
  • Bulut Sunucu ( Cloud Hosting ) Nasıl Çalışır için yorumlar kapalı
  • Genel

Bulut Sunucuların İşleyişi Nasıldır?

Dünyanın farklı veri merkezlerinde bulunan sunucular sayesinde birden fazla sunucunun kullanılabilmesi bulut sunucuları ile mümkün olur. Kişilerin bulut sunucular üzerinden yapacağı işlemlerde web sitelerinin en iyi şekilde korunmasını sağlanacağı gibi herhangi bir kesinti olmadan ziyaretçilere en hızlı sunucu üzerinden de hizmet verilmesi bulut sunucular ile sağlanıyor. Bu sayede kullanıcılar herhangi bir kesintiyle karşılaşma riskini ortadan kaldırmış olacaktır.

Cazip Seçenek: Bulut Sunucu

Sunulan hizmetler dahilinde ihtiyacınıza göre bir bulut sunucu tercihi yapabilirsiniz. Seçenekler arasında yer alan bulut sunucular sunduğu özelliklerin yanı sıra sitelerin sürekli aktif olarak kalmasını da mümkün kılar. Bulut sunucularda yük dengeli bir çalışma prensibi uygulanmaktadır. Yük dengeli sunucu sitelerin hosting ihtiyaçlarını sürekli sağlar. Sunucular arasında yüklerin paylaşılması web sitesine anlık olarak gelecek yüksek talebin karşılanması sorunsuz bir şekilde tamamlar. Böylece web sitelerinde kilitlenme, kapanma ya da yavaşlama gibi bir durum söz konusu olmaz. Aynı zamanda ay içerisinde yapılacak tüketime bağlı olarak kişilerin sadece ihtiyaçları kadar bir ödeme yapması yeterlidir. Bu bakımdan bulut sunucular sayesinde hem sadece kullandığınız kadar ödemeniz hem de ay içerisinde sınırsız tüketim seçenekleri ile sitenin barınmasını sağlayabilirsiniz.

Tüketim Miktarına Bağlı Ödeme

Standart bir fiyat üzerinden anlaşma yapılmasa da tüketim miktarına bağlı olarak ödeme yapmanız kolay bir şekilde tespit edilir. Bu sayede ekonomik hizmetin yanı sıra sitenizin en iyi performansla yayınlanarak korunması sağlanacağından dolayı oldukça önemlidir. Dünya genelinde bulut sunuculara geçiş hızlı bir şekilde yaşanırken son dönemlerde Türkiye’de de önemli seçenekler sunulmaya başlandı. Sunucuların birden fazla olması ve sitelerin eş zamanlı olarak bu sunucular üzerinden yayınlanması en önemli özellikler olurken diğer avantajlar da kullanıcıları bulut sunuculara yönlendirmektedir. Güvenlik firma tarafından sağlandığı gibi otomatik güncellemeler, güvenlik için gerekli düzenlemeler ve bakımlar sürekli yapılmaktadır. Aynı zamanda kesintiye uğramadan ek kaynak sağlanması ve sitenin sürekli yayında kalması da böylece mümkün hale gelmektedir.